Por que viajar?

Enquetes sobre qualquer assunto!
Responder

Por que viajar?

Conhecer a si próprio.
5
18%
Conhecer a vida.
6
21%
Conhecer o mundo.
5
18%
Conhecer os outros.
2
7%
Divertir-se.
4
14%
Aventurar-se.
2
7%
Aprender, de modo geral.
1
4%
Seguir a nossa natureza nômade.
0
Não há votos registrados
Voltar com ideias melhores pra viver.
2
7%
Quebrar a rotina.
1
4%

Total de votos: 28

Mochileiro

Por que viajar?

Mensagem por Mochileiro »

Por que viajar?
James227

Re: Por que viajar?

Mensagem por James227 »

Adım Rəşaddır, mən müğənnəyəm. Yox, yəni o məşhur sənətçilərdən deyiləm, daha çox restoranlarda, toylarda oxuyuram. Səsim yaxşıdır, xalq da sevir, amma şou-biznesin o ağır qapıları mənə hələ açılmayıb. İllərdir Bakının müxtəlif məkanlarında çalıram, gecələr işləyirəm, gündüzlər yatıram. Rutin bir həyat. Dəyişən heç nə yoxdur. Ta ki o axşama qədər.

Dekabrın sonu idi, ilin ən soyuq günlərindən biri. Mən də həmişəki kimi Nəsimi rayonunda yerləşən bir restoranda oxuyurdum. Məkan doluydu, müştərilər yemək yeyir, içki içir, əylənirdi. Mən də öz işimi görürdüm: çalıb-oxuyurdum. Fasilə vaxtı səhnə arxasında oturub telefonuma baxırdım. Adətən sosial şəbəkələrə girirəm, ya da xəbərləri oxuyuram. Amma o gün birdən gözüm bir reklama sataşdı. Onlayn kazino reklamı idi. Üstündə böyük hərflərlə yazılmışdı: "Böyük uduşlar səni gözləyir". Əvvəl vecimə almadım, keçdim. Amma sonra yenə geri qayıtdım. Niyə də yox? Axı mən də vaxtaşırı lotereya biletləri alıram, bəzən idman mərcləri edirəm. Adi bir həvəs.

Reklamın linkinə kliklədim. Açılan səhifə çox rəngarəng idi, göz oxşayırdı. Bir az gəzindim, oyunlara baxdım. Qeydiyyatdan keçmək üçün bir düymə gördüm, tərəddüd etmədən basdım. Adımı, soyadımı yazdım, telefon nömrəmi təsdiqlədim. Qeydiyyat zamanı xüsusi bir yer vardı: promo kod. Yadıma düşdü, bir neçə gün əvvəl internetdə gəzərkən promo code for mostbet india yazıb axtarmışdım, maraqlı təkliflər varmı deyə. Tapdığım kodu daxil etdim, 50 manat bonus qazandım. Heç pul yatırmamışam, artıq 50 manatım var. Düşündüm ki, maraqlıdı, bəlkə bir az oynayım.

Fasilə qurtardı, yenə səhnəyə çıxdım. Oxudum, oxudum, için-için də fikrim telefonumda qaldı. O 50 manat bonus, hardasa beynimin bir küncündə ilişib qalmışdı. İş bitdi, gecə saat ikiyə yaxın evə qayıtdım. Yorğun idim, amma yata bilmirdim. Çay dəmlədim, kompüterimi açdım. Yenə həmin sayta girdim. Bonus pulu ilə oynamağa başladım. Əvvəlcə sadə oyunlar seçdim, qaydalarını öyrəndim. Bir az uddum, bir az uduzdum. Saat üç oldu, dörd oldu, mən hələ də oynayırdım. Əslində oyun məni yormurdu, əksinə, enerji verirdi. O qırmızı işıqlar, fırlanan çarxlar, gözlənilməz sürprizlər... sanki başqa bir aləm idi.

Səhərə yaxın, sübh çağı, ən böyük uduşum gəldi. Oynadığım oyun "The Dog House" adlanırdı. Köpəklər, kabinələr, sümüklər... uşaq oyunu kimi görünürdü. Amma birdən ekrandakı simvollar fırlanmağa başladı və dayandı. Gözlərimə inanmadım. 2500 manat. Əvvəlcə düşündüm ki, səhvdir, bəlkə oyun məni çaşdırır. Bir də baxdım, yenə eyni rəqəm. 2500 manat! O an nəfəsim dayandı. Yerimdən qalxdım, otaqda bir neçə dəfə fırlandım. Özümə çətinliklə inandırdım ki, bu realdı.

Yata bilməzdim. Sevincdən uçurdum. Səhər oldu, anama zəng etdim. Dedim: "Ana, bu gün sənə bir sürprizim var". Anam təəccübləndi: "Nə sürprizi, oğul?" Dedim: "Gələcəm, danışaram". Günorta evlərinə getdim, bir zərf verdim. İçində 500 manat. Anamın gözləri doldu. Dedi: "Oğul, hardan tapdın?" Dedim: "Ana, işdən, yığmışdım". Düzünü deyə bilməzdim ki, gecə yarısı oynadığım bir oyunda qazanmışam. O anlamaz ki. Amma özüm bilirdim. Bilirdim ki, bu pul mənim həyatımı dəyişə bilər.

Qalan pulla nə edəcəyimi düşündüm. Uzun müddətdir arzum var idi: öz mahnımı yazdırım, klip çəkdirim. Amma pul çatışmırdı. Həmişə deyirdim, bir gün mütləq edəcəm. Həmin gün o bir gün gəldi. Tanıdığım bir prodüserə zəng etdim. Dedim: "Ustad, mahnı yazdırmaq istəyirəm". Danışdıq, razılaşdıq. 2000 manata həm mahnı, həm də sadə bir klip çıxardıq. Mahnının adını qoyduq: "Uduş". Sözlərini özüm yazdım. Uduşdan, şansdan, talein gülməyindən danışırdı.

Mahnı çıxdı. Sosial şəbəkələrdə paylaşdım. Dostlarım bəyəndi, tanışlarım paylaşdı. Bir həftə sonra bir neçə tanınmış ifaçı mənə mesaj yazdı: "Afərin, yaxşı mahnıdı". Sonra bir də gördüm ki, mahnı radiolarda səslənməyə başladı. İnanılmaz idi. Mən, Rəşad, adi bir restoran müğənnisi, birdən məşhurlaşmağa başlamışdım. Dəvətlər artdı, qonorarım yüksəldi. İndi daha çox məkanlarda çalıram, adım daha çox eşidilir. Və bütün bunlar bir gecədə qazandığım uduş sayəsində oldu.

O gündən sonra bir daha kazinoya girmədim. O uduş mənə bir dərs oldu: şans ayağına gələndə onu dəyərləndirməlisən. Mən də dəyərləndirdim. Pulumu xərclədim, özümə yatırım etdim. İndi o proqram telefonumda qalıb, bəzən açıb baxıram, oynamıram. Sadəcə o gecəni xatırlayıram. O gecəni, o həyəcanı, o sevinci. Bəzən düşünürəm, görəsən, o promo kodu axtarmasaydım, promo code for mostbet india yazıb o bonusu qazanmasaydım, mən indi harda olardım? Hələ də o restoranda oxuyardım, bəlkə də ümidimi itirmişdim. Amma indi yox. İndi ümidim var, arzularım var, və ən əsası, öz mahnım var.

Həyat gözlənilməzdir, dostlar. Bəzən ən böyük dönüş nöqtəsi ən sadə anlarda, ən gözlənilməz yerlərdə gizlənir. Mənim üçün o an, soyuq bir dekabr gecəsi, evdə tək oturub oynadığım bir oyunda gizlənmişdi. Və mən o anı tutdum, buraxmadım. İndi səhnələrdə oxuyanda, xalqın mənə verdiyi sevgini görəndə, həmin gecəni minnətdarlıqla xatırlayıram. O gecə mənə təkcə pul vermədi, mənə inam verdi, gələcək verdi. Və bilirsiniz ən maraqlısı nədir? O uduşu götürəndə heç vaxt düşünməzdim ki, bu qədər böyük bir dəyişikliyə səbəb olacaq. Amma oldu. Və mən indi buradayam, öz hekayəmi danışıram.
Responder