Bezerra de Menezes: o Diário de um Espírito.

Bons filmes brasileiros que nós do Fórum PelaPaz.com indicamos.
Responder
Mochileiro

Bezerra de Menezes: o Diário de um Espírito.

Mensagem por Mochileiro »

[align=center]Bezerra de Menezes: o Diário de um Espírito. Drama brasileiro, lançado em 2008. Conta a vida do médico que, posteriormente, ficaria conhecido como médium e seria aplaudido pelo trabalho realizado em favor dos desfavorecidos, seja na medicina ou na carreira política. A quem gosta do gênero biografia e espiritismo, recomendo com nota 8.[/align]
James227

Re: Bezerra de Menezes: o Diário de um Espírito.

Mensagem por James227 »

Adım Səməd, iyirmi bir yaşım var. Bakı Dövlət Universitetində üçüncü kurs tələbəsiyəm, iqtisad fakültəsi. Tələbə həyatı çətindir, bilirsiniz. Pul həmişə azdır, vaxt isə həmişə çox. Dərslər, imtahanlar, bir də axşamlar işlədiyim kafe. Orada ofisiant işləyirəm, əlimə ayda iki yüz manat keçir, üstəlik bir də təqaüd - 120 manat. Bu pullarla keçinmək olmur, ailəmə də yüklənə bilmirəm, atam təqaüddə, anam evdar qadındı. Ona görə də həmişə əlavə gəlir axtarışında oluram.

Keçən il qış tətilində çox darıxırdım. Kafe bağlanmışdı, dostların çoxu şəhərə getmişdi, mən tək qalmışdım yataqxanada. Çöldə soyuq, qar yağır, evdə oturub televizora baxıram, yemək yeyirəm, yatıram. Üç günə beynim sulanmışdı. Nə edəcəyimi bilmirəm. Birdən yadıma düşdü – bir dostum vardı, Elçin, bizim kursda oxuyurdu, sonra köçdü getdi. O deyirdi ki, bəzən onlayn kazinoda oynayır, pul qazanır. Mən o vaxt gülmüşdüm, inanmamışdım. Amma indi, darıxandan, bəlkə cəhd edim? Nə olacaq ki? Dünyanın axırı deyil.

Elçinə yazdım, soruşdum. Dedi ki, "Səməd, sənə mostbet para android yaz axtar, yüklə, mən də ordan yükləmişdim". Mən də elə etdim. Telefonu götürdüm, yazdım axtarışa, tapdım, yüklədim. Qeydiyyatdan keçmək üçün bir az məlumat verdim, ad, soyad, nömrə. Təsdiq gəldi. İçəri girdim, baxdım, gəzdim. Çox oyun var idi, nə seçəcəyimi bilmirdim. Elçin dedi ki, ən sadə oyunlardan başla, məsələn, "Sweet Bonanza" yaxud "Plinko". Mən "Sweet Bonanza"nı seçdim. Konfetlər, meyvələr, şirniyyatlar – uşaq oyunu kimi görünürdü, amma maraqlı idi.

Təqaüddən 20 manat artırdım balansa. Düşündüm, uduzsam da, çox böyük itki olmaz, 20 manatı qoy evdə otur. Oynamağa başladım. İlk gün heç nə qazanmadım, 20 manatı uduzdum. Əsəbləşdim. Amma dayanmadım. Sabahısı gün yenə 20 manat artırdım. Bir az oynadım, qazandım, sonra uduzdum, axırda balans sıfırlandı. Üçüncü gün, dördüncü gün, beşinci gün – hamısı eyni. 100 manat itirmişdim. Çox pis oldum. Dedim, bu iş mənə görə deyil, dayandırım. Elçinə yazdım, "Alınmır" dedim. O dedi, "Səbir elə, birdəfəlik şans hər kəsə gəlir". İnanmadım, amma qulaq asdım.

Tətil bitdi, dərslər başladı. Kafe də açıldı, yenə işə getdim. Oyunu unutmuşdum. Mart ayı idi, imtahan həftəsi yaxınlaşırdı. Bir axşam işdən qayıdıb yorğun halda çay içirdim. Telefonu əlimə alıb sosial şəbəkələrə baxırdım. Birdən gözüm oyun proqramına sataşdı. Durub baxdım, aylardır girməmişdim. Açdım, balansım 0 idi. Düşündüm, qoy 10 manat artırım, bir də cəhd edim. Axı 10 manat nədi ki? Kafedə bir saatlıq işimin puludu.

10 manatı artırdım, "Sweet Bonanza"nı açdım. Fırladım, heç nə olmadı. Yenə fırladım, balaca bir uduş gəldi, 2 manat. Yenə fırladım, 5 manat. Belə-belə balans 20 manat oldu. Sevindim, çıxartmaq istədim. Amma sonra düşündüm, 20 manat çox deyil, qoy bir az daha oynayım. Bəlkə 50 manat olsun, onda çıxardaram. Fırladım, fırladım, balans 30, 40, 45, 50 manat oldu. Həyəcanlandım. Dayan, dayan, çıxart, dedim öz-özümə. Amma barmağım dayanmadı. Bir daha fırlatdım. Və birdən ekranda işıqlar yanıb-sönməyə başladı. Konfetlər partlayırdı, yeniləri düşürdü, əmsallar artırdı. Nə baş verdiyini anlamadım. Rəqəm sürətlə böyüyürdü: 100, 250, 500, 800, 1200 manat. Dayandı. 1250 manat. Nəfəsim kəsildi. Telefon əlimdən yerə düşdü. Əyilib götürdüm, baxdım – rəqəm hələ də orada idi. İnanmadım. Gözlərimi ovuşdurdum, yenə baxdım. 1250 manat. On manat qoymuşdum, 1250 manat qazanmışdım. Bu necə ola bilərdi?

Otaqda var-gəl edirdim, nə edəcəyimi bilmirdim. Qışqırmaq istədim, səsim çıxmadı. Oturdum, qalxdım, yenə oturdum. Yatağa uzandım, gözlərimi yumdum, açdım – rəqəm hələ də orada. Telefonu götürüb Elçinə zəng etdim. Dedi, "Nə olub, gecə vaxtı?" Mən dedim, "Elçin, mən 1250 manat qazanmışam". O, güldü, "Yaxşı yat, Səməd, səhər danışarıq" dedi. İnanmadı. Mən də inanmırdım.

Səhər açıldı, mən hələ də yatmamışdım. Pul çıxartmaq qərarına gəldim. Tətbiqdə gəzdim, "withdrawal" bölməsini tapdım. Kart məlumatlarımı daxil etdim, məbləği yazdım, göndərdim. Ürəyim döyünürdü. Bütün günü telefonumu yoxladım, pul gəlib-gəlməyib. Axşam mesaj gəldi: "Kartınıza 1250 manat köçürüldü". Yenə inanmadım, bank tətbiqini açdım, baxdım. Pul idi. İnanılmaz idi.

Həmin günü heç vaxt unutmaram. Qaçdım bankomatdan pulu çıxartdım. 1250 manat, əlimdə, nə edəcəyimi bilmirəm. Bir hissəsini anama verdim, dedim, "Al, sənə hədiyyə". Anam təəccübləndi, "Haradan tapdın?" dedi. Mən güldüm, "Kazino qazandım" demədim, "İş yerində mükafat aldım" dedim. Qalanını banka qoydum, növbəti təhsil haqqım üçün.

İndi düşünürəm, həmin gecə mənə bir şey öyrətdi. Əvvəla, dayanmağı. Oynamağa davam etsəydim, bəlkə hamısını uduzardım. Çoxları uduzur. Mən şanslıydım. İkincisi, həmişə ümid olmalıdır. Yüz manat itirmişdim, amma dayanmadım, bir daha cəhd etdim. Və üçüncüsü, oyunu düzgün başa düşmək lazımdır. Mən artıq başa düşürəm ki, bu, asan pul qazanmaq yolu deyil. Bu, sadəcə şansdır, bir dəfəlik möcüzədir. mostbet para android proqramını hələ də telefonumda saxlayıram, amma nadir hallarda girirəm. Oynayanda da 5-10 manat qoyuram, əylənirəm, artıq o həvəs yox. Həmin 1250 manat mənim üçün bir dərs oldu. Dərs ki, həyatda hər şey mümkündür, sadəcə inanmaq lazımdır. Və dayanmağı bilmək lazımdır. Mən dayandım. Və bu gün fəxr edirəm özümlə. Çünki o gecə böyük qazanc əldə etdim, daha böyük müdriklik qazandım.
Responder