Responda este tópico para contatar os organizadores.

Contate os organizadores desta página (recados, perguntas, dúvidas, denúncia de eventual conteúdo impróprio): vzfrantz@gmail.com
Responder
Mochileiro

Responda este tópico para contatar os organizadores.

Mensagem por Mochileiro »

[align=center]Contate os organizadores desta página. Deixe seu recado aqui que em breve ele será respondido. Faça perguntas, tire dúvidas, denuncie eventual conteúdo impróprio nesta página publicado. Basta clicar em "Responder este tópico".[/align]
James227

Re: Responda este tópico para contatar os organizadores.

Mensagem por James227 »

Es strādāju par kurjeru, un tie, kas domā, ka tas ir viegls darbs, lai pamēģina paši. Desmit stundas dienā pa slapjām ielām, ar smagu somu uz pleca, kāpjot pa piektajiem stāviem bez lifta, jo klients vienmēr dzīvo tieši tur, kur lifts ir salūzis. Alga ir tāda, ka pietiek īrei, rēķiniem un auzu pārslām brokastīs. Par ceļojumiem vai jaunu telefonu var tikai pasapņot. Un tā nu es dzīvoju – no algas līdz algai, ar sajūtu, ka esmu kā vāvere ritenī, tikai ritenis ir bedrē, un vāverei nav spēka izkāpt.

Viena no tām dienām bija īpaši drausmīga. Lija lietus tā, ka ūdens tek pa apkakli iekšā, es biju nogāzis divus pasūtījumus, jo slidena ietve, un viens klients mani gandrīz vai apsauca par kretīnu, jo pica atdzisa pa ceļam. Atnācu mājās slapjš kā žurka, sametis čības nost un apsēdos ar alu rokā, domājot – kāpēc es vispār pieceļos no rītiem? Draugs Jānis, ar kuru es reizēm spēlēju datorspēles, man sūtīja ziņu: "Hei, es atradu vienu vietni, dod, uzspēlēsim kaut ko vieglu, vajag izklaidēties." Es atbildēju, ka man nav naudas izklaidēm. Viņš uzrakstīja: "Tevar sākt ar mazumiņu, un vēl ir kaut kāds vavada promo code, ietaupīsi."

Es jau gribēju ignorēt, bet ziņkārība uzvarēja. Iegāju meklētājā, atrodu šo kodu, nospiežu reģistrāciju. Atceros, ka man bija bail ieguldīt naudu, jo katrs eiro bija svarīgs. Bet tad es paskatījos savā makā – tur gulēja desmit eiro, kurus biju nopelnījis par vakardienas dzeramnaudu no viena vīra, kurš bija laipns. Es nodomāju – labi, šos desmit es varu atļauties zaudēt. Tie ir kā biļete uz kino, kurā es tik un tā neiešu. Es ievadīju vavada promo code, kas man iedeva kaut kādus bonusus bez papildu maksas, un sāku spēlēt.

Pirmajā vakarā es neko diži nelaimēju. Es griezu vienu spēli, tad otru, skatījos, kā darbojas bonusi. Bilance lēkāja starp pieciem un piecpadsmit eiro. Beidzu ar desmit eiro bilancē – ne zaudējis, ne laimējis. Neko. Bet man radās tāda dīvaina sajūta – it kā es būtu izgājis no mājām un pastaigājies pa pilsētu, neko neiztērējot, bet jūtoties atpūties. Nākamajā vakarā es atkal ielogojos, atceroties, ka kods vēl darbojas. Šoreiz es izvēlējos spēli ar kovboju tēmu – lāpstiņas, zelts, mežonīgie rietumi. Likmes uzliku mazas – kādus astoņus centus. Griezu, griezu, griezu. Sākumā nekas. Pēc pusstundas bilance bija nokritusi līdz četriem eiro. Es jau domāju – nu, šovakar neiet, iztērēšu pēdējo, būs mācība.

Un tad, pēdējā griezienā, kad atlika tikai četri eiro, es nospiedu "spin" un sastingstu. No ekrāna sāka birt zelts, žetonu kaudzes auga kā sēnes pēc lietus, un es sāku skaitīt: piecdesmit, simts, divi simti, četri simti. Kad bonusi beidzās, man bija seši simti četrdesmit eiro. Es aizvēru telefonu uz minūti, aizgāju līdz izlietnei, ielēju glāzi ūdens un izdzēru. Atgriezos, paskatījos vēlreiz. Joprojām bija tur. Es nolēmu izņemt četrus simtus. Pārējos atstāju, lai turpinātu. Es tajā naktī negulēju – es sēdēju un domāju, ko es varu nopirkt ar šiem četriem simtiem. Sākumā gribēju jaunas kurpes. Tad sapratu, ka man vajag jaunu telefonu, jo vecajam bija plaisa ekrānā. Bet tad es nodomāju – nē, es nopirkšu kaut ko, kas man palīdzēs strādāt. Siltu jaku. Man jau divus gadus bija tā pati plānā jaka, kurā es saltu kā suns.

No rīta es aizgāju uz veikalu, nopirku siltu ziemas jaku ar dūnām, vēl cimdus un cepuri. Pārējo naudu ieliku krājkasītē. Un es jutos tā, it kā es būtu kļuvis par citu cilvēku. Kad es devos nākamajā dienā izsniegt pasūtījumus, es nejutu aukstumu. Es nejutu to drūmo nogurumu, kas bija manā skatienā. Man bija silts, un es pasmaidīju klientiem. Viens pat iedeva piecu eiro dzeramnaudu, jo teica, ka esot patīkami redzēt priecīgu kurjeru.

Nedēļu vēlāk, kad es sēdēju un atkal domāju, vai man pamēģināt vēlreiz, es atcerējos, ka reģistrācijas kods vēl joprojām bija spēkā. Es ieliku vēl divdesmit eiro, atkal ievadīju vavada promo code (lai gan godīgi sakot, es neesmu pilnībā pārliecināts, vai tas darbojās otro reizi, bet es izmēģināju tāpat) un sāku griezt. Sākumā atkal nekas. Bet tad es pārgāju uz spēli, kur bija ēģiptiešu dievības, un pēkšņi dabūju bonusa raundu, kurā bija pieci līmeņi. Tas nebija tik liels kā pirmā laimesta, bet tomēr – simts astoņdesmit eiro. Es izņēmu simtu un atkal nopirku kaut ko praktisku – jaunu mugursomu, jo vecajai bija saplēsti siksnas.

Es sāku saprast vienu lietu. Vavada promo code bija kā durvis, kuras es atvēru, bet tālāk viss atkarīgs no manis – no tā, kā es spēlēju, kad apstājos, kā izturos pret naudu. Redziet, daudzi domā, ka spēlēs galvenais ir laimēt pēc iespējas vairāk un ātri. Bet es sapratu, ka galvenais ir nezaudēt kontroli. Es sev izveidoju noteikumu: es nekad neielieku vairāk par piecdesmit eiro mēnesī. Ja laimēju kaut ko, es izņemu pusi uzreiz. Otru pusi atstāju, lai spēlētu tālāk, bet tikai uz mazām likmēm, tīri prieka pēc. Šis noteikums mani ir izglābis vairākas reizes, kad gribējās darīt muļķības.

Pēc mēneša es atkal apsēdos, lai spēlētu, bet šoreiz bez koda, jo tas jau bija beidzies. Es ieliku trīsdesmit eiro un teicu sev – šovakar es spēlēšu tikai vienu stundu neatkarīgi no tā, kas notiek. Es nospiedu pogu "spin" un sāku laimēt mazus laimestus – piecdesmit centus, eiro, divus eiro. Bilance auga lēnām, bet stabili. Pēc stundas man bija septiņdesmit eiro. Es slēdzu spēli un aizgāju gulēt ar smaidu. Nevis tāpēc, ka biju kļuvis bagāts. Bet tāpēc, ka es biju izpildījis savu solījumu sev.

Tagad es strādāju joprojām par kurjeru, bet man ir pavisam cita attieksme. Ziemā nesalstu. Man ir labs telefons. Un es zinu, ka, ja kādu dienu pienāks viens no tiem tumšajiem vakariem, kad liekas, ka visa pasaule ir pret mani, es varu atvērt datoru, iemaksāt kādu nelielu summu un mēģināt vēlreiz. Ne jau tāpēc, ka esmu kļuvis atkarīgs. Bet tāpēc, ka esmu iemācījies spēlēt kā pieaugušais – ar robežām, ar atbildību, bez alkatības. Un šī mācība ir vērtīgāka nekā jebkurš laimests, ko es jebkad esmu dabūjis.

Esmu pārliecinājies, ka maza veiksme var mainīt tavu perspektīvu, pat ja tā nemaina visu dzīvi. Vajag tikai nedaudz naudas, nedaudz drosmes un, protams, mazu veiksmi. Un varbūt arī kādu kodu, kas tev iedod pirmo grūdienu. Bet zini kas? Pat ja koda nav, es zinu, ka vavada promo code nebija burvju nūjiņa. Burvju nūjiņa bija mana spēja apstāties laikā, izņemt naudu un nopirkt to, kas man tiešām vajadzīgs. Siltumu ziemā. Drošību. Mieru. Un tas ir laimests, kuru nevar atņemt neviens grieziens.
Responder